BIOGRAFIA

promoure concerts1.JPG
promoure%20concerts%203_edited.png

Roger Morelló Ros (Reus 1993*) és considerat com un dels talents del país més destacats en el món del violoncel de la propera generació. Aclamat per la seva "expressivitat, domini de les dinàmiques ... i molt de caràcter", tal com un crític de Barcelona Clàssica va descriure sobre la seva destacada actuació en el famós Palau de la Música de Barcelona.

Roger actua regularment en nombrosos països i en importants sales com la Filharmònica de Berlín,  la Sala Beethoven de la Redoute Bonn, el Theater Kerkrade, l’Auditori Pau Casals, l’Auditori Josep Carreras, el Palau de la Música Catalana o La Pedrera/Casa Milà d’on n’ha sigut Artista Resident 2018/19.

 

Ha estat convidat en importants festivals com Verbier Festival, Düsseldorf Festival, Orpheo Music Festival, Rheinhessen Musikfestival, Euregio Musikfestival, Musethica International Chamber Music Festival Berlin, Aurora Winter Classic Festival, Echo Festival, MozArte Festival, Bochum Fokus Festival, Impressions Classic Festival, entre d’altres, i ha tocat amb renombrats artistes com Damian Martínez, Maria Kliegel, reconeguts professors de les Universitats de Berlin, Colònia, Weimar, Viena, San Sebastià, Barcelona i amb membres del Michelangelo String Quartet, Quatuor Hanson i Artemis Quartett.

 

Com a solista ha tocat amb moltes orquestres concerts de Vivaldi, C.P.E.Bach, Haydn (núm. 1 & 2, Sinfonia Concertante), Bruch,  Saint-Saëns, Elgar i Tchaikovsky. A més, ha obtingut 18 premis en concursos nacionals i internacionales com: Gustav Mahler Prize (1er premi), Brigitte-Kempen Wettbewerb (1er premi), Manhattan International Music Competition  (medalla de plata), Competició de Música de Cámbra de la Universitat de Música de Colònia (1er premi),  The North International Music Competition (1er premi), International Music Competition Berlin 2017 (2n premi), etc.

 

Roger abasta un gran ventall de repertori, que va des de la música barroca fins a la contemporània. El seu compromís amb la música actual es pot apreciar amb la feina feta amb la compositora Elisenda Fábregas, la qual li ha dedicat diverses obres i amb les estrenes mundials que ha fet de peces de compositors com Joan Magrané, Marc Migó, Victoria Bond, Johannes Schöllhorn, Francisco Goldschmidt, Benoit Granier, Marilyn Bliss, Rain Worthington, entre d'altres.

 

Estudia amb Carolina Pineda (Salou), David Blay (Vila-seca), Damian Martínez (Musikene) i després es trasllada a Alemanya per estudiar un Master i un Diploma de Solista amb Maria Kliegel a la Universitat de Música de Colònia, finalitzant amb matrícula d’honor i recolzat per la Deutschslandstipendium i la Beca Güell. Actualment estudia un Master de Música de Cambra amb Anthony Spiri i Harald Schoneweg.

Altres personalitats rellevants en el seu desenvolupament artístic han estat Marta Casals, Benedicte Palko, Andoni Mercero, Megumi Hashiba i Andreas Fröhlich. A més, ha rebut masterclass de Steven Isserlis, Frans Helmerson i Quartet Casals, entre molts d’altres.

 

Roger és Membre d’Honor de Une Clé de Sol pour une Étoile, una organització que treballa en pro de nens desafavorits mitjançant la música, i també és membre de la Fundació Yehudi Menuhin, que inclou dur a terme concerts socials. Ha estat becari del New York Woman Composers Association, del NRW-Künstlerstipendium, del W.Richard - Dr. Dörken Stiftung i ha estat guanyador d’una beca Hezekiah Wardwell de la Fundació Alexander von Humboldt. A més, és retransmès sovint per Catalunya Música, per a la Ràdio Nacional d’Espanya i per a la BBC.

 

A més, és Director Artístic del Elissimo-Festival (Màlaga) i del Project Music, una associació que organitza concerts per Irlanda & Espanya.

 

Futurs projectes inclouen una invitació al Verbier Festival 2022, MozArte-Festival 2022, Ibercamera Girona, una producció d’un CD de violoncel i piano amb Austrian Gramophone i una de violoncel sol amb el suport de la Fundació Pau Casals, el seu Debut a Corea, Taiwan, República Txeca i concerts de solista per Espanya i Alemanya de Haydn, Schumann, Elgar i Dvorak.